joi, 25 iunie 2015

Aripioare picante KFC / KFC Wings - JamilaCuisine

Ingrediente 
Aripioare picante KFC

12 aripioare (aprox 800 gr)
1 ou
250 ml lapte
1 cana faina
3 lingurite chili pudra
1/2 lingurita +1 varf lingurita usturoi granulat
1 lingurita vegeta
1 1/2 lingurita sare

Preparare 
Aripioare picante KFC

  1. Aripioarele se taie in cele 3 bucati, iar varfurile se arunca. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care am dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider cca 2-4 ore.
  2. Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele pentru 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Se scurg apoi de apa si dupa ce se racoresc un pic se absorb bine cu servetele de bucatarie.
  3. Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si omogenizati bine.
  4. In alt bol/cutie cu capac amestecati faina cu chili, 1/2 lingurita sare si 1 varf lingurita usturoi granulat. Amestecati bine.
  5. Treceti fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina.
    * aripioarele le-am pus neinghesuite in cutia cu faina, am acoperit-o cu capacul si apoi am scuturat-o pana aripioarele s-au acoperit bine; smecherie de la Mara vesel
  6. Am incins bine de tot o sticla de ulei intr-o tigaie adanca. Am pus cate 6 aripioare o data in sita speciala pe care o are tigaia pentru prajit si le-am scufundat in baia de ulei pentru fix 3 minute. Le-am scos pe o farfurie cu servetele sa absoarba grasimea.
    * uleiul trebuie sa fie bine incins, verificati-l inainte de a pune aripioarele la prajit; ca sa-l verific eu am presarat putina faina in el si cand a sfarait puternic am stiu ca e ok
  7. Lasati aripioarele la racit macar 10 minute. Se servesc caldute sau reci. Raman crocante cca 2-3 ore dupa ce au fost preparate.


Ingrediente 
Crispy strips

1 piept de pui dezosat
250 ml lapte
1 ou
1 cana faina
4 lingurite chili (pudra)
1 1/2 lingurite sare
1 lingurita usturoi granulat
1 lingura vegeta de casa
Bucati: 15

Preparare 
Crispy strips

  1. Se taie pieptul de pui fasii groase de 1 deget. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care am dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider cca 2-4 ore.
  2. Se pune oala pe foc si in momentul in care apa incepe sa fiarba se stinge focul, se pune un capac si se lasa 10 minute. Se scurg fasiile de apa si dupa ce se racoresc un pic se absorb bine cu servetele de bucatarie.
  3. Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si 1 lingurita chili si omogenizati bine.
  4. In alt bol amestecati faina cu restul de chili , 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita usturoi granulat. Amestecati bine.
  5. Treceti fiecare fasie de pui prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina. Cand dati prin faina dati cu degetele umede prin faina ca sa se formeze acele "zdrente" specifice.
  6. Am incins bine de tot o sticla de ulei intr-o tigaie adanca. Am pus cate 5-6 fasii de pui o data in sita speciala pe care o are tigaia pentru prajit si le-am scufundat in baia de ulei pentru fix 3 minute. Le-am scos pe o farfurie cu servetele sa absoarba grasimea.
  7. Lasati crispy strips la racit macar 10 minute, ca sa se inmoaie un pic crusta. Se servesc caldute sau reci. Raman crocante cca 2-3 ore dupa ce au fost preparate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More