duminică, 14 iunie 2015

Quenten pleacă la campioni

Martinus Quenten va ajunge la Steaua. Oficialii FC Botoşani s-au înţeles cu echipa campioană pentru transferul atacantului de 24 de ani din Curaçao.  Suma tranzacţiei se ridică la 200.000 de euro plus TVA, bani pe care Steaua trebuie să-i achite imediat pentru a-şi asigura serviciile fotbalistului.
Negocierile între cele două cluburi au fost unele dure. Oficialii FC Botoşani s-au arătat iniţial dezamăgiţi de oferta venită din Ghencea, 150.000 de euro, ofertă cu 100.000 de euro mai mică decât preţul cerut de botoşăneni. Nici cea de-a doua cerinţă a botoşănenilor, 200.000 de euro plus 20% la un eventual transfer nu a fost acceptată de cei de la Steaua şi se părea că tratativele vor cădea definitiv. Dorinţa manifestată de Martinus Quenten a fost însă  hotărâtoare în decizia clubului de a-l lăsa să plece la Steaua, FC Botoşani cedând din pretenţii doar cu condiţia ca Steaua să plătească 200.000 de euro într-o singură tranşă, clubul din Ghencea urmând să achite şi TVA-ul.
"Tranzacţia se va finaliza însă doar dacă Steaua achită toţi banii odată şi plăteşte şi TVA-ul. Am cedat din pretenţii pentru binele jucătorului, mai ales că el şi-a manifestat dorinţa să plece. Pentru Martinus este un pas înainte, având în vedere că va avea prilejul să joace la cel mai înalt nivel, în preliminariile Ligii Campionilor", a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani.
Preşedintele FC Botoşani a spus că în locul lui Martinus Quenten, în cel mai scurt timp lotului pregătit de Leo Grozavu în Austria i se va alătura un alt fotbalist de acelaşi profil din Olanda, însă nu a dezvăluit identitatea jucătorului.
Botoşănenii Valeriu Bordeanu şi Petre Lăzărescu vor fi în noul sezon competiţional adversarii grupării locale, urmând a face parte din echipa tehnică condusă de Dan Petrescu la ASA Târgu Mureş.
După ce a plecat din România, în 2009, an în care a cucerit titlul cu Unirea Urziceni, Dan Petrescu le-a pregătit pe Kuban Krasnodar, pe care a promovat-o în prima ligă rusă, Dinamo Moscova şi Al Arabi, cluburi la care l-a avut colaborator pe Petre Lăzărescu, şi în ultima aventură chiar şi pe Valeriu Bordeanu. La şase ani distanţă,  Dan Petrescu a semnat ieri un contract valabil un an, cu opţiune de prelungire, cu vicecampioana României, ASA Târgu Mureş, înlocuindu-l pe Liviu Ciobotariu, care a plecat să antreneze în ţările arabe. Tehnicianul va fi însă liber să plece de la gruparea mureşeană dacă va primi o ofertă mai avantajoasă din punct de vedere financiar. Petrescu va câştiga la vicecampioana României 250.000 de euro pe an şi devine astfel cel mai bine plătit antrenor din Liga I.
Tehnicianul a amânat decizia până în ultimul moment, întrucât aştepta o ultimă ofertă din Anglia, de la fosta sa echipă, Sheffield Wednesday, la care joacă şi atacantul român Sergiu Buş.
Vicecampioana şi-a adus şi un nou conducător după plecarea lui Narcis Răducan la Pandurii, urmând ca funcţia de preşedinte va fi ocupată de dinamovistul Bogdan Mara.
În sezonul recent încheiat, FC Botoşani a cedat ambele confruntări cu ASA Târgu Mureş cu 2-1.

Jucători aduşi în probe la FC Botoşani

Portarul Cătălin Samoilă care în trecut a evoluat pentru Progresul Bucureşti, Sportul Studenţesc, Chindia Târgovişte, Delta Tulcea, Luceafărul Oradea, Dinamo, Dinamo II sau "U" Cluj  se va alătura mâine lotului FC Botoşani, în Austria. Dacă va convinge, goalkeeperul în vârstă de 25 de ani şi care măsoară 1,86 metri va semna un angajament valabil pe cel puţin trei ani cu gruparea locală. "Samoilă va merge în Austria unde se află deja Avram de la Miroslava şi Tiuţ. Acolo va ajunge şi Iliev în cel mai scurt timp. Singurul bătut în cuie în acest moment pe acest post este goalkeeperul bulgar. În rest, pentru celelalte două posturi de portar din lot, lupta este deschisă. Conducerea tehnică va lua cea mai bună decizie. Nu excludem ca zilele următoare în Austria să mai ajungă un portar de top", a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani.
Oficialul grupării locale a spus că lotului FC Botoşani i s-a alăturat în Austria şi mijlocaşul Ionel Stana. În vârstă de 33 de ani, acesta a evoluat pentru Ceahlăul Piatra Neamţ în ediţia trecută de campionat în doar trei partide. "Stana se află în aceeaşi situaţie ca şi Samoilă. Dacă va convinge va rămâne la noi. Eu am încredere în el pentru că este un jucător polivalent, poate evolua oriunde în compartimentul median", a conchis Şfaiţer.

Jeremy Faug-Porret a ajuns la Petrolul Ploieşti

Fundaşul stânga care în returul ediţiei trecute de campionat a evoluat la FC Botoşani, Jérémy Faug-Porret a semnat un contract valabil pe trei ani cu Petrolul Ploieşti.
În vârstă de 28 de ani, francezul a evoluat în returul sezonului recent încheiat pentru gruparea locală, iar în trecut a mai jucat pentru Chambery, Vauban Strasbourg, Strasbourg B, Chernomorets Burgas şi ŢSKA Sofia.
"Mă bucur pentru Faug-Porret. El este un tip OK. Păcat că nu s-a integrat la noi. Atât timp cât s-a aflat sub contract cu noi a dat dovadă de bun simţ, a fost un tip super", a declarat Cornel Şfaiţer.
Pe lângă Jérémy Faug-Porret, Petrolul Ploieşti a anunţat ieri că şi-a asigurat serviciile a încă doi jucători francezi, aceştia fiind Sanaa Altama şi Ismail Ahmed Kadar Hassan, fotbalişti care asemeni lui Faug-Porret au semnat contracte valabile trei sezoane.
Mijlocaşul central Sanaa Altama (24 de ani) a evoluat în această primăvară în Liga I, pentru Oţelul Galaţi. Născut în Franţa, la Lille, Altama a mai jucat în cariera sa la OSC Lille, FCO Dijon şi Mouscron-Peruwelz.
Mijlocaşul de bandă Ismail Ahmed Kadar Hassan (28 de ani) a mai evoluat pentru Dunajska Streda, ASO Chlef şi ultima oară pentru gruparea franceză Epinal. De asemenea, fotbalistul a disputat şi zece partide pentru reprezentativa statului Djibouti.

Lotul FC Botoşani a efectuat ieri dimineaţă vizita medicală la Centrul de Medicină Sportivă de la Iaşi, iar aseară a ajuns în localitatea Mayrhofen, cazându-se la Sporthotel Manni, un stabiliment de patru stele, locul de cantonament unde echipa va sta până pe 26 iunie, dată la care este prevăzută revenirea echipei din această perioadă de pregătire centralizată.
În Austria, lotului i s-a alăturat Leo Grozavu, antrenorul principal al echipei, dar şi atacantul Roussel Ngankam. "Roussel se va pregăti cu noi până când îi vom găsi o echipă. Nu se pune problema ca el să mai continue colaborarea cu FC Botoşani. L-am înţeles că vrea să se pregătească şi era şi normal să-l ajutăm. La fel, îi vom ajuta şi pe ceilalţi jucători la care am renunţa să-şi găsească noi angajamente în situaţia în care nu vor reuşi să semneze cu vreo echipă", a declarat Cornel Şfaiţer.
În Austria, jucătorii FC Botoşani vor susţine cinci partide de verificare, unul dintre adversari fiind Şahtior Doneţk, echipă pregătită de Mircea Lucescu.

Florin Acsinte îşi va petrece luna de miere în cantonament cu jucătorii FC Botoşani. Fundaşul stânga al FC Botoşani a fost învoit ieri de la reunirea lotului deoarece sâmbătă seara a avut nunta unde a petrecut alături de foşti şi actuali coechipieri, dar şi oficiali ai echipei. "E bună asta cu luna de miere în cantonament, însă aceasta îmi este meseria, iar Ioana, soţia mea, mă înţelege şi mă sprijină necondiţionat. E clar că voi reprograma luna de miere. O vom face în altă vacanţă", a declarat Florin Acsinte.
Pe lângă fundaşul stânga al echipei de la reunirea echipei de ieri a fost învoit şi Attila Hadnagy, atacantul fiind naş mare sâmbătă seara la Sfântu Gheorghe unde şi-a cununat un bun prieten. Atât Hadnagy, cât şi Acsinte vor face parte din lotul care va pleca în această dimineaţă spre Iaşi via Austria.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More