joi, 18 iunie 2015

Martinus Quenten nu s-a înţeles cu Steaua

Dat ca sigur în ultimele săptămâni, transferul lui Martinus Quenten la Steaua a picat. Informaţia a fost confirmată ieri de preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer. "Martinus Quenten a fost la echipa naţională. Iniţial, noi îi luasem bilet pentru München, de unde să ajungă în cantonament în Austria. Cum, ulterior ne înţelesesem cu Steaua asupra transferului, el a venit ieri la Bucureşti, unde urma să facă vizita medicală, numai că negocierile s-au blocat", a declarat Cornel Şfaiţer.
Preşedintele clubului a afirmat că jucătorul nu s-a înţeles cu oficialii grupării bucureştene asupra contractului. "Noi ne-am înţeles de principiu cu Steaua şi aşteptam să se finalizeze discuţiile între ei şi jucător. Din câte am înţeles, Steaua a vrut o clauză de reziliere destul de mare, pe care jucătorul a acceptat-o, dar a solicitat în schimb un procent dintr-un viitor transfer. În cele din urmă transferul a căzut. Noi acceptasem mai puţini bani, dar nu putem să-l obligăm pe jucător să semneze", a spus Şfaiţer.
În aceste condiţii, Martinus Quenten va pleca în Austria unde se va alătura lotului FC Botoşani, Cornel Şfaiţer susţinând că acesta va fi trecut pe lista UEFA pentru tururile preliminare.

Steaua îi impunea o clauză uriaşă lui Martinus


Martinus Quenten a ajuns în cantonamentul din Austria după ce transferul la Steaua a eşuat.
La plecare din Bucureşti, mijlocaşul din Curaçao a vorbit despre aceste negocierile pe care le-a purtat cu echipa campioană. "Uneori trebuie să te gândeşti şi la tine, să nu accepţi chiar orice. Aş fi vrut să joc pentru Steaua, dar dacă toate lucrurile nu sunt în regulă pentru mine, atunci e bine să spun: «rămân la Botoşani», pentru că nu e rău nici la Botoşani", a spus fotbalistul înainte de îmbarcare.
Martinus Quenten nu este dezamăgit din cauza acestor discuţii şi crede că dacă cineva pierde atunci Steaua este şi nu el. "Dezamăgit? Nu, pentru că am încredere în mine, ştiu ce vreau, ştiu ce pot, şi consider că ei nu m-au apreciat îndeajuns cu oferta pe care mi-au făcut-o. Ei vor să mă vândă cu zece milioane de euro, dar să mă cumpere cu 200.000 de euro şi nu cred că e corect", a mai spus mijlocaşul, care poate evolua pe ambele benzi, dar şi în spatele atacantului.
Chestionat ce părere are, dacă transferul a picat definitiv, fotbalistul a răspuns cu o replică celebră: "niciodată să nu spui niciodată". "Acum mă focusez pe ce am de făcut la Botoşani, pentru că am de jucat în preliminariile Ligii Europa, aşa că mintea mea trebuie să fie la Botoşani pentru că ne aşteaptă meciuri importante", a conchis internaţionalul din Curaçao.
Săptămâna trecută, FC Botoşani şi Steaua ajunseră la un acord de transfer pentru 200.000 de euro plus TVA.
Steaua i-a oferit lui Martinus un contract de 8.000 de euro, însă jucătorul din Curaçao a refuzat şi a solicitat 10.000 de euro pe lună.
Roş-albaştrii îi oferiseră lui Martinus o înţelegere pe cinci ani, cu clauză uriaşă de reziliere, propunere care nu a fost pe placul fotbalistului. În aceste condiţii, agentul fotbalistului a dorit un procent la revânzarea lui Martinus în străinătate, lucru care nu a fost acceptat de stelişti.
Martinus Quenten are 24 de ani, evoluează pe postul de mijlocaş de bandă şi a mai jucat de-a lungul carierei la SC Heerenveen, Sparta Roterdam, Ferencváros Budapesta şi FC Emmen, dar şi pentru echipa Under 18 a Olandei şi pentru naţionala Curaçao.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More