marți, 9 iunie 2015

Lista fotbaliștilor cu care Dan Petrescu și-a propus să atace titlul

Peterson Pecanha, Geraldo Alves (ambii de la Petrolul Ploiești), Raul Ciupe (”U” Cluj), Daniel Niculae (Rapid) și Bănel Nicoliță (Viitorul Constanța) sunt jucătorii aflați pe lista pe care Dan Petrescu a înaintat-o conducerii de la ASA Târgu- Mureș, vicecampioana din Liga I, în vederea achiziționării lor. Toți jucătorii care vor sosi sunt liberi de contract. În plus, Petrescu a condiționat venirea de păstrarea lui Ianis Zicu și a lui Ousmane N′Doye.
”Bursucul”, campion cu Unirea Urziceni în Liga I, este așteptat să semneze mâine contractul cu ASA, în cazul în care nu va primi o ofertă pe ultima sută de metri din străinătate. La echipa care s-a bătut până în ultima etapă cu Steaua pentru titlu, fostul mare internațional ar primi un salariu de 250.000 de euro pe sezon.
Dan Petrescu ar putea ajunge, însă, să-i pregătească pe ardeleni îăn eșalonul secund, dacă Înalta Curte de Casație și Justiție va pedepsi ASA-ul cu retrogradarea, pentru corupția comisă în dosarul Vasile Avram. În acest caz, Petrescu o va părăsi pe ASA.
PETERSON PECANHA (portar, Petrolul Ploiești, 35 de ani)
pecanha
Peterson Pecanha
Peterson Pecanha este portarul dorit atât de mult de către campioana Steaua, rămasă fără lituanianul Giedrius Arlauskis, dar și antrenorul Mircea Rednic l-a cerut la Dinamo. La Petrolul, brazilianul a avutun salariu de 100.000 de euro, dar nu-și mai vede viitorul legat la Ploiești. La ASA, titular în sezonul abia încheiat a fost Edi Stăncioiu, pe care ”Bursucul” l-a avut elev la Sportul Studențesc.
GERALDO ALVES (fundaș, 34 de ani, fost la Petrolul)
Stoper care dă siguranță echipei, Geraldo a făcut tușa în ultima parte a stagiunii trecute, fiind în conflict cu conducerea Petrolului. În jurul portughezului, Petrescu dorește să construiască o apărare-beton.
Geraldo
RAUL CIUPE (fundaș, 31 de ani, Universitatea Cluj)
A retrogradat cu Universitatea Cluj, dar Dan Petrescu are mare încredere în potențialul său. Fost internațional de tineret, Ciupe a fost pregătit de către Dan Petrescu la Sportul Studențesc.
ciupitu
BĂNEL NICOLIȚĂ (mijlocaș, 30 de ani, ex-Viitorul)
Maratonistul Ligii I a avut o jumătate de sezon șters la Viitorul Constanța, dar, cu toate astea, visează să ajungă la Steaua. S-a autopropus la gruparea campioană, dar Mirel Rădoi n-a dat semne că l-ar vrea la echipă. S-ar duce la ASA să se bată cu Steaua!
Bănel
DANIEL NICULAE (32 de ani, atacant, ultima dată la Rapid)
Fostul rapidist a retrogradat, dar nu dorește să joace în liga secundă. Dan Petrescu l-a plăcut, în scurta perioadă în care au colaborat în Giulești. Ar merge bucuros în Ardeal, pentru a încerca să o deposedeze de titlu pe Steaua, marea lui rivală.
VLAD (37)

A pus piciorul în prag! Rădoi s-a răstit la jucători: "Cine iese la grătar cu Reghe dispare!"

Mirel Rădoi ia primele măsuri ca antrenor al Stelei. Noul tehnician al Stelei nu mai acceptă nici un compromis pentru a nu păți ceea ce i s-a întîmplat lui Costel Gâlcă. 
Fostul căpitan al campioanei României impune reguli stricte și nu va tolera situații precum cele din returul sezonului trecut, cînd jucătorii petreceau alături de Laurențiu Reghecampf. 



Lotul FC Botoşani a efectuat ieri dimineaţă vizita medicală la Centrul de Medicină Sportivă de la Iaşi, iar aseară a ajuns în localitatea Mayrhofen, cazându-se la Sporthotel Manni, un stabiliment de patru stele, locul de cantonament unde echipa va sta până pe 26 iunie, dată la care este prevăzută revenirea echipei din această perioadă de pregătire centralizată.
În Austria, lotului i s-a alăturat Leo Grozavu, antrenorul principal al echipei, dar şi atacantul Roussel Ngankam. "Roussel se va pregăti cu noi până când îi vom găsi o echipă. Nu se pune problema ca el să mai continue colaborarea cu FC Botoşani. L-am înţeles că vrea să se pregătească şi era şi normal să-l ajutăm. La fel, îi vom ajuta şi pe ceilalţi jucători la care am renunţa să-şi găsească noi angajamente în situaţia în care nu vor reuşi să semneze cu vreo echipă", a declarat Cornel Şfaiţer.
În Austria, jucătorii FC Botoşani vor susţine cinci partide de verificare, unul dintre adversari fiind Şahtior Doneţk, echipă pregătită de Mircea Lucescu.

http://www.monitorulbt.ro/Stiri/Sport/2015-06-09/Echipa+a+ajuns+in+Austria.html


Jucători importanţi puşi pe liber


În Austria lotului i se vor alătura Rachid Browen, Michael Ngadeu, Martinus Quenten şi Plamen Iliev, acesta urmând a veni în Austria după jocul pe care naţionala Bulgariei îl va susţine în aceste preliminarii.
Din lot nu vor face parte jucătorii Sergiu Homei, Jérémy Faug-Porret, Roussel Ngankam, Claudiu Codoban, Sebastian Ianc şi Sergiu Oltean, conducerea tehnică anunţându-i pe aceştia că renunţă la serviciile lor. Astfel, lista celor de care FC Botoşani s-a despărţit în această vară ajunge la opt, celor enumeraţi mai sus alăturându-li-se şi numele lui Neluţ Roşu şi David Lazar, cei doi urmând a evolua din sezonul viitor pentru CFR Cluj, respectiv Pandurii Târgu Jiu. De asemenea în Austria nu va merge nici Cristian Danci, mijlocaşul fiind în recuperare după accidentarea suferită în meciul din penultima etapă cu Steaua.

Preşedintele FC Botoşani a declarat că gruparea locală nu este dispusă să renunţe foarte uşor la Martinus Quenten. "E adevărat că tratativele cu Steaua pentru Martinus sunt foarte avansate însă negociem şi cu Omonia Nicosia şi cu un club din Italia. Vă spun sincer că acestea sunt ultimele noutăţi. Probabil că la începutul săptămânii viitoare vom şti exact care va fi viitorul lui Martinus. Nu excludem nici varianta ca el să joace în continuare pentru FC Botoşani. Totul e posibil", a declarat Şfaiţer.

Amical cu Şahtior Doneţk în Austria

Jucătorii FC Botoşani vor susţine în această dimineaţă la Institutul de Medicină Sportivă din Iaşi vizita medicală după care vor decola după-amiază spre Viena.
De acolo, lotul FC Botoşani va urca în autocarul echipei urmând a face deplasarea spre localitatea Mayrhofen urmând a se caza la Sporthotel Manni, un stabiliment de patru stele, locul de cantonament unde echipa va sta până pe 26 iunie, dată la care este prevăzută revenirea echipei din această perioadă de pregătire centralizată. În Austria, elevii lui Leo Grozavu vor susţine cinci partide de verificare, unul dintre adversari fiind Şahtior Doneţk, echipă pregătită de Mircea Lucescu. "Avem programate în Austria confruntări doar cu echipe care evoluează în cupele europene, adversari de calibrul nostru. E clar că jocul cu Şahtior va fi o sărbătoare pentru noi, un amical de gală. Important este ca în Austria să ne atingem obiectivele. Cel mai important este ca jucătorii noi veniţi să se integreze cât mai repede şi echipa să se omogenizeze şi să aibă relaţiile de joc", a declarat Anton Heleşteanu, directorul sportiv al FC Botoşani.

Programul amicalelor FC Botoşani din Austria
16 iunie: FC Botoşani - Skenderbeu (Albania, locul 1)
17 iunie: FC Botoşani - MTK Budapesta (Ungaria, locul 3)
19 iunie: FC Botoşani - Kukesi (Albania, locul 2)
20 iunie: FC Botoşani - Inter Baku (Azerbaidjan, locul 2)
23 iunie: FC Botoşani - adversar nestabilit  
24 iunie: FC Botoşani - Şahtior Doneţk (Ucraina, locul 2)

FC Botoşani a avut în sezonul 2014-2015 zece debutanţi, aceştia fiind Călin Tiuţ, Michael Ngadeu Ngadjui, Martinus Quenten, Rachid Browne, Roussel Ngankam, Jérémy Faug-Porret, Mihai Bordeianu, Sebastian Ianc, Armand Şvichi şi Petre Ivanovici.

Dacă se califică în turul II preliminar, a cărei duble manşe se va disputa pe 16 şi 23 iulie, FC Botoşani ar putea da peste adversari ca West Ham (Anglia), Rosenborg (Norvegia), Trabzonspor (Turcia), Randers (Danemarca), St. Johnstone (Scoţia) sau FH (Islanda). Iar în cazul în care minunea se va produce şi gruparea locală s-ar califica în turul III preliminar, atunci pe 30 iulie sau 6 august, botoşănenii ar putea vedea la lucru fotbalişti de calibru de la echipe ca Borussia Dortmund (Germania), Athletic Bilbao (Spania), Girondine de Bordeaux (Franţa), Sampdoria Genoa (Italia), AZ Alkmar (Olanda), Southampton (Anglia), Vitoria Guimaraes (Portugalia), FC Zürich (Elveţia), Krasnodar (Rusia) sau Slovan Liberec (Cehia). "Toate sunt de talia noastră. Şi ei se uită la noi cum ne uităm noi la cei din Gibraltar sau din Malta. Până la turul III nu mă interesează adversarii. Abia atunci să mă întrebaţi dacă prefer Borussia sau Sampdoria", a declarat Valeriu Iftime, finanţatorul FC Botoşani

Asemeni grupării locale, nici ASA Târgu Mureş sau Astra Giurgiu nu vor fi capi de serie în turul al III-lea al preliminariilor. Dacă gruparea locală  va intra prima în competiţie, la începutul lunii iulie, în turul I preliminar, Astra va intra în turul II, iar ASA Târgu Mureş în turul III. Dacă vreuna dintre cele trei echipe reuşeşte să se califice în play-off, atunci se va juca pentru calificarea în grupele competiţiei. Aici, celor 29 de echipe câştigătoare în turul III li se vor adăuga 15 echipe învinse în preliminariile Ligii Campionilo


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More