sâmbătă, 6 iunie 2015

Dan Petrescu, aproape de o revenire în Liga 1! "Bursucul" a ajuns la un acord cu ASA Târgu-Mureş

Dan Petrescu este foarte aproape de o revenire în Liga 1. Antrenorul care a câştigat titlul cu Unirea Urziceni a ajuns la un acord de principiu cu ASA Târgu Mureş, echipă care a terminat sezonul pe locul secund.
"Bursucul" a bătut palma cu oficialii grupării ardelene, urmând ca înţelegerea să fie parafată în zilele următoare. Dan Petrescu a fost în cursul zilei de vineri la Târgu-Mureş pentru a inspecta baza celor de la ASA şi a vedea care sunt condiţiile de antrenament. Petrescu ar urma să se întoarcă în campionatul intern după o pauză de şase ani.
ASA Târgu-Mureş a rămas fără antrenor după încheierea campionatului. Echipa ardeleană s-a luptat cu Steaua pentru titlu până în ultima etapă, dar a ratat trofeul la trei puncte distanţă. Liviu Ciobotariu a plecat de la ASA şi a semnat cu Al Faisaly din Arabia Saudită.

ASA a fost in discuţii cu Adrian Falub şi Vasile Miriuţă imediat după plecarea lui Ciobotariu, dar discuţiile cu cei doi tehnicieni nu s-au concretizat.

7 echipe a antrenat Dan Petrescu de când a agăţat ghetele în cui: Sportul StudenţescRapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al Arabi

1 trofeu a cucerit cel poreclit "Bursucul": titlul cu Unirea, în sezonul 2008-2009

Procentajul de victorii obţinute de fostul mare internaţional e unul impresionant: la aproape toate echipele a obţinut succese în proporţie de peste 50%. Recordul este la Sportul, unde, în 30 de partide în sezonul 2003-2004, a avut o rată de victorii de 76,67%. La polul opus se situează experienţa la Al Arabi: doar 3 victorii în 11 partide (27,27% procent de succese).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More