vineri, 29 mai 2015

Sevilla păstrează trofeul Ligii Europa

Echipa andaluză este primul club care a câştigat de patru ori Cupa UEFA/Liga Europa.

FC Sevilla a cucerit aseară cel de al patrulea trofeu al celei de a doua competiţii europene intercluburi, Liga Europa, după ce a trecut cu 3-2 de Dnepr Dnepropetrovesk. Andaluzii şi-au apărat astfel trofeul cucerit anul trecut în faţa Benficăi Lisabona. 
Cele două echipe au oferit una dintre cele mai spectaculoase finale ale Ligii Europa.
Meciul de la Varşovia a început în forţă, Sevilla creându-şi o ocazie uriaşă în minutul doi prin Carlos Bacca. Trei minute mai târziu, spaniolii au solicitat penalty la o intervenţie asupra lui Reyes, dar centralul Martin Atkinson a lăsat jocul să continue. Imediat, ucrainenii au deschis scorul la prima fază importantă pe care au avut-o. Kalinic a marcat cu capul din şapte-opt metri, după o centrare excelentă a lui Matheus. Andaluzii revin repede în atac şi forţează egalarea, care avea să vină în minutul 28, când polonezul Grzegorz Krychowiak a găsit drumul spre gol printr-o execuţie în cădere, după un corner. Trei minute mai târziu, Sevilla a trecut în avantaj, columbianul Carlos Bacca, driblându-l şi pe portarul Denys Boyko. Ucrainenii s-au dezmeticit repede şi au început să pună presiune asupra defensivei deţinătoarei trofeului. Presingul lor şi jocul pozitiv avea să fie răsplătit în penultimul minut al primei reprize, când căpitanul Ruslan Rotan a transformat în gol o lovitură liberă, iar echipele au intrat la cabine la egalitate, 2-2.
Al doilea mitan nu a mai avut efervescenţa primului, ambele echipe fiind mai precaute pentru a nu rata şansa cuceririi trofeului pus în joc. Spre jumătatea reprizei, spaniolii au început să pună probleme defensivei ucrainene, dar au ratat cu seninătate ocazii importante. În minutul 73, Carlos Bacca a reuşit dubla, după o pasă splendidă a lui Vitolo şi după ce a păcălit la limită pasul la offside al apărării lui Dnepr.
Jucătorii est-europenilor au încercat să revină în joc şi să egaleze la trei pentru a trimite meciul în prelungiri, dar nu au mai avut forţa şi energia necesară pentru a-şi crea ocazii clare de gol la poarta apărată de Sergio Rico.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More