vineri, 29 mai 2015

FC Botoșani - Viitorul 4-4. Gazdele au egalat în 10 oameni, la ultima fază a meciului! Gol Ianis Hagi

FC Botoşani şi Viitorul au remizat în cel mai nebun meci al sezonului în Liga 1. Moldovenii au deschis scorul după nouă minute. Croitoru a reluat din apropiere mingea recentrată de Batin. Peste zece minute, Batin a obţinut penalty după un duel cu Ţîru, iar Hadnagy a transformat cu siguranţă.
Apoi, Cristian Manea i-a readus pe oaspeţi în meci cu golul din minutul 30, cu toată opoziţia lui Lazar. Viitorul a reuşit egalarea până la pauză. Gavra a lovit bara, apoi căpitanul Ţîru a marcat la o fază suspectă de offside, din pasa lui 
Tănase. Spectacolul a continuat la Botoșani! Echipa lui Gică Hagi a preluat conducerea la reluare. Chiar fiul managerului tehnic al Viitorului, Ianis, a marcat pentru 3-2, după pasa lui Gavra. Puștiul de 16 ani a izbutit primul său gol în Liga 1, la primul meci pe care l-a jucat din postura de titular.
FC Botoşani nu a cedat şi a egalat în minutul 76, prin Croitoru. Bucuria gazdelor a fost însă de scurtă durată. La primul meci în Liga 1, alt puşti de 16 ani, Roberto Casap, a profitat de eroarea 
adversarilor şi a marcat la colţul lung.
În prelungiri, la ultima fază a meciului, Atilla Hadnagy a egalat din pasa lui Croitoru, iar FC Botoşani - Viitorul s-a încheiat cu un spectaculos 4-4.
După un final de sezon mai degrabă modest, Viitorul încheie pe locul 11, în timp ce formația din Botoșani a ratat șansa să o depășească în clasament pe Dinamo, dar va juca în preliminariile UEFA Europa League.


Şanse mari ca tururile preliminare ale Ligii Europa să se joace pe "Municipal"

Oficialii FC Botoşani susţin că şansele ca gruparea locală să dispute preliminariile pe "Municipal" sunt foarte mari, însă totul ţine de lucrările care vor trebui demarate cât mai repede pentru ca arena să fie pusă la punct în momentul în care o delegaţie de la UEFA va veni în inspecţie. "Va veni o delegaţie din partea UEFA şi de la compartimentul relaţii internaţionale din cadrul Federaţiei Române de Fotbal să vadă condiţiile de joc, de Liga Europa. Trebuie să amenajăm zona de parcare, pista în stadion, finisaje, ce dă rău ca imagine pentru noi la momentul actual. Asta mi s-a transmis verbal. Dacă vrem să jucăm acasă şi vrem imagine trebuie să facem toate eforturile şi să ne mişcăm cât mai repede. Voi avea discuţii cu domnul primar, cu domnul viceprimar şi după terminarea campionatului trebuie să demarăm urgent aceste lucruri", a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani.
În altă ordine de idei, Valeriu Iftime, finanţatorul echipei, nu a renunţat la ideea unui stadion modern şi spune că va insista pe acest subiect cu reprezentanţii Primăriei, pentru că publicul botoşănean merită să aibă parte de o arenă occidentală, având în vedere că acum are şi echipă europeană.
Dubla manşă din primul tur preliminar al Europa League va avea loc pe 2 şi 9 iulie. Tragerea la sorţi a tururilor întâi şi doi din Liga Europa va avea loc pe 17 iunie. Pe 17 iulie va fi tragerea la sorţi a turului trei preliminar, iar pe 7 august tragerea la sorţi a play-off-ului. Pe 28 august se vor trage la sorţi grupele Ligii Europa.

Ianis Hagi: "Sunt mic, nu am renumele lui tata"

Ianis Hagi rămâne modest după debutul ca titular în Liga I, încununat cu un gol. "A fost 
mult mai complicat să joc ca titular, altă presiune, deşi eu nu am probleme cu presiunea. Sper să nu mă opresc aici, trebuie să sper la mai multe la anul. Trag la antrenamente, dau 100% ca să joc titular la fiecare meci. Depinde doar de mine. Deocamdată sunt mic, nu am renumele lui tata, deşi îi port numele pe spate. Dau 100% ca să ajung undeva. A fost un sezon împlinit pentru mine, venim din spate cu o generaţie foarte bună de la Academie. Voi păstra tricoul şi ghetele ca amintire pentru debutul meu cu gol", a declarat Ianis. Acesta a jucat în acest sezon 159 de minute în şapte partide, în şase dintre ele intrând din postura de rezervă.

Grozavu ameninţă cu demisia

Aflat la final de contract cu FC Botoşani, Leo Grozavu, antrenorul principal al grupării şi totodată cel mai longeviv tehnician al Ligii I, a declarat ieri că meciul cu Viitorul Constanţa ar putea fi ultimul pe banca formaţiei locale.
Înaintea antrenamentului de ieri, Leo Grozavu i-a lăsat pe elevii săi fără cuvinte, spunându-le acestora că sunt şanse să nu-şi reînnoiască angajamentul scadent în vară. Tehnicianul afirmă că ar fi tentat să renunţe, deoarece se simte obosit psihic după acest sezon, unul care a avut o încărcătură deosebită.
Valeriu Iftime, finanţatorul FC Botoşani, a declarat că nu crede că Leo Grozavu a vorbit serios în momentul în care a spus că ar dori să înceteze colaborarea în vară cu gruparea locală, mai ales că, la şedinţa de luni, la care a fost prezent şi la care au participat toţi factorii de decizie ai echipei, în care s-a pus la punct strategia pentru sezonul viitor, tehnicianul s-a implicat total. "Nu ştiu absolut nimic de gândurile lui Leo şi nu cred aşa ceva. I-a anunţat şi pe jucători în vestiar? Face circ cu mine? Nu ştiu nimic! Nu cred că Leo s-a gândit vreo secundă să plece de la noi, cum nu m-am gândit eu vreo secundă să-l dau afară. Eu cred că locul lui este aici, are multe lucruri de făcut. A demonstrat ceva, mai trebuie să demonstreze, abia acum construim o echipă....  Nici nu poate fi vorba. Nu am semnat contractul, dar nici nu a fost vorba să nu semnăm. Eu vreau categoric că lucrez cu el. Dar dacă el nu vrea să rămână la noi, găsim altceva. Nu fac nici dragoste cu sila, că doar nu facem violuri! Eu nu cred că el vorbeşte serios de acest subiect", a declarat Valeriu Iftime, finanţatorul FC Botoşani

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More