vineri, 29 mai 2015

ASA Tg. Mureș - Oțelul 1-2. Gălățenii au trimis titlul în vitrina Stelei, după un final incredibil de meci

ASA Tg. Mureș a ratat câștigarea titlului pe propriul teren. A pierdut cu 1-2 în fața retrogradatei Oțelul Galați, după ce, la pauză, conducea și avea trofeul în mână.
A fost prima înfrângere suferită pe teren propriu în această stagiune de nou promovata care s-a luptat cu Steaua până în ultimele minute ale sezonului. Roș-albaștrii au cucerit trofeul, deși au încheiat la egalitate meciul lor din ultima etapă, 0-0 pe terenul lui CSMS Iași.
Târgmureșenilor le-au aparținut primele 45 de minute, când au deschis scorul prin Gabriel Mureșan (39) din penalty, după ce solicitaseră alte 3 lovituri de pedeapsă. Bumba (13, 27), Voiculeț (18) au avut alte 3 mari ocazii la poarta Oțelului, care a replicat la șuturile lui Cernat, de la mare ditanță (40, 43).
În repriza secundă, gazdele au încetinit ritmul jocului și nu au mai fost atât de solide de la mijloc în sus. O lovitură liberă de la distanță le-a dat planurile peste cap. Florin Cernat a centrat, iarTudorie a profitat de o greșeală mare de marcaj și a marcat cu capul pentru 1-1 (68).
Impulsionați de scorul de 0-0 de la Iași, dintre CSMS și Steaua,târgmureșenii știau că au nevoie de o victorie pentru a cuceri titlul. S-au avântat în ofensivă, au atacat cu toate liniile și au trimis "o ploaie de centrări" în careul gălățean, dar le-au lipsit luciditatea și norocul.
Pe final au apărut și ratările agonizante pentru cei de la ASA: voleul lui Goga - intrat după golul egalării - a fost deviat în corner de un apărător (88), Voiculeț a trimis în pieptul goalkeeper-ului de la un metru de linia porții, după ce un șut al lui Marius Constantin a fost blocat cu mâna de un fundaș al oaspeților.
Silviu Ilie a reluat slab cu capul, din mijlocul careului (90+2), iar seria ratărilor târgmureșene a fost încheiată cu parada luiAbraham, la voleul trimis de Gabi Mureșan din afara careului. Oțelul a mai punctat o dată, la ultima fază, prin Helder Tavares(90+5) și a încheiat, astfel, lupta de la vârful clasamentului, trimițând titlul pentru a 26-a oară în vitrina Stelei, care a remizat, până la urmă, cu CSMS Iași.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More