luni, 13 octombrie 2014

Facultatea de Electromecanica Navala


  0241 664 740

Facultatea de Electromecanica Navala

Adresa:Str.Mircea cel Batran nr.104, Constanta
Telefon:0241664740 int.107
Fax:0241617260
Email:decanat@imc.ro
Prorector pe probleme de cercetare şi inovare ştiinţifică

Conf.univ.dr.ing.
Emil OANŢĂ
Prorector pe probleme de cercetare şi inovare ştiinţifică

Conf.univ.dr.ing.
Emil OANŢĂ
Decan Conf.univ.dr.
Costel STANCA
Telefon: 0241/664 740 int 107
Fax: 0241/617 260
e-mail: decanat@imc.ro

Program audienţe – Miercuri - Joi 13:00 - 15:00
DECANProf.univ.dr.ing. Gheorghe BORDEA
Catedra de Electrotehnica, Electronica si Informatica

Tel/fax: 0241/66.47.40 int.107, 0241/61.72.60
e-mail: decanat@imc.ro

Program audienţe – Marţi 11:00 - 13:00
Director General Administrativ

Ec. Elena GHIŢĂ
Telefon: 0241 664 740 int 105
Fax: 0241 617 260

e-mail: lidiag@imc.ro
The three main things you can do on Academia are:
You can view and edit your Academia.edu profile here:
Thanks,

Your download, Lumea psihologiei sportive in fotbalul romanesc by Ioan Popoviciu, is attached.
You can complete your Academia.edu profile at any time.





























Consiliul Departamentului de Inginerie Navală, Portuară şi Energetică:
Prof.univ.dr.ing. Ionel NICOLAE
Prof.univ.ec.dr.ing. Laurenţiu-Claudiu MANEA
Conf.univ.dr.ing. Erol CÂRJALI
Conf.univ.dr.ing. Kunsel-Özel IZET-ÜNSALAN
Ş.l.dr.ing. Viorel-Bogdan RĂDOIU



Decan:Prof.Dr.Ing. Leonard Domnişoru
Finantare:Publica
Infiintata:1951
Studenti:121
Campus:Complex Studentesc Alexandru Ioan Cuza


Contact:

 FACULTATEA DE ARHITECTURA NAVALA
Strada Stiintei, nr 2, 800146, Galati, Romania
                                                                                                                                                                                                                
  prof.dr.ing. Leonard DOMNISORU
 Decan
 E-mail: leonard.domnisoru@ugal.ro
 el: (+40) 336 130 231

  conf.dr.ing. Mihaela AMORARITEI
 Prodecan
 E-mail: mihaela.amoraritei@ugal.ro
 Tel: (+40) 336 130 233
 Secretariat
 E-mail: secretar.naoe@ugal.ro
  Tel: (+40) 336 130 230

Informatii de contact

Facultatea de Arhitectura Navala

Adresa:Str. Științei nr. 2, 800146, Galati
Telefon:0336 130230
Fax:0236 495400
Email:secretar.naoe@ugal.ro
Map data ©2014 Google
Map
Satellite

Prodecan
Nume:Conf.Dr.Ing. Mihaela Amorariţei
Email:mihaela.amoraritei@ugal.ro
Telefon:0336 130 233
Fax:0236 495 400


Concursul pentru funcţia de decan a tuturor facultăţilor din Universitatea „Dunărea de Jos” s-a încheiat marţi, după patru zile de evaluări ale celor 33 de candidaţi înscrişi în cursă.
La aproape 60 la sută dintre facultăţile de la "Dunărea de Jos", decanii au fost schimbaţi.
Decani noi sunt la Facultatea de Arhitectură Navală - prof. dr. ing. Leonard Domnişoru, care l-a înlocuit pe Adrian Lungu (actual prorector), la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu - conf. dr. Jenică Crânganu, în locul lui Lucian Georgescu (în prezent preşedintele Senatului), la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie electrică şi Electronică – conf. dr. ing. Emilia Pecheanu înlocuindu-l pe Adrian Filipescu, la Facultatea de Litere - prof. dr. Michaela Praisler, care îl înlocuieşte astfel pe Nicolae Ioana, la Facultatea de Metalurgie, Ştiinţa materialelor şi Mediu - prof. dr. ing. Marian Bordei în locul lui Nicolae Cănănău (ieşit la pensie), la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - conf. dr. Constantin Ploeşteanu, în locul lui Alexandru Păcuraru, la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice - lect. dr. Florin Tudor în locul lui Oprea Răducan, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - conf. dr. ec. Edit Lukacs în locul lui Costel Nistor şi Facultatea de Inginerie din Brăila - conf. dr. ing. Cristian Silviu înlocuindu-l Adrian Goanţă.
Profesorii care rămân pe scaunul de conducere şi în acest mandat sunt şase la număr: lect. dr. Teodor Niţă de la Facultatea de Arte, prof. dr. ing. Cătălin Fetecău de la Facultatea de Mecanică, prof. dr. Aurel Nechita de la Facultatea de Medicină şi Farmacie, prof. dr. ing. Petru Alexe de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, conf. dr. Ivan Ivlampie de la Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie şi conf. dr. ing. Nicolae Diaconu de la Facultatea Transfrontalieră de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti.

Decanul Facultăţii de Arhitectură Navală din Galaţi: Putem recondiţiona Pânzarul Moldovenesc

unnamed (1)„Colegii mei de la Nave ar fi încântaţi să poată începe recondiţionarea Pânzarului Moldovenesc”, mi-a spus recent decanul Facultăţi de Inginerie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, prof.univ.dr.ing. Cătălin Fetecău, atunci când l-am întrebat dacă specialiştii universităţii gălăţene mai pot face ceva pentru recuperarea unei nave care s-a vrut a fi un simbol al Galaţiului.
Acelaşi răspuns l-am primit, câteva zile mai târziu, şi de la decanul Facultăţii de Arhitectură Navală, prof.univ.dr.ing. Leonard Domnişoru, atunci când l-am întrebat dacă Pânzarul mai poate fi readus la viaţă. „Se poate recondiţiona, se poate face orice, chiar dacă e puţin mai dificil decât la o navă normală. Nu ştiu, însă, care este situaţia proprietăţii Pânzarului şi nici cât ar costa recondiţionarea sa. Nu vreau să mă hazardez, dar probabil este vorba de destul de mulţi bani”, a spus decanul Facultăţii de Arhitectură Navală. 
„Cred, totuşi, că ar trebui făcut un efort pentru refacerea Pânzarului, ar fi un adevărat simbol al Galaţiului, mai ales că, pe vremea lui Ştefan cel Mare, Galaţiul chiar era port al Moldovei”, a mai spus Leonard Domnişoru.
Pânzarul Moldovenesc a fost construit, în numai patru luni, după două machete expuse la Muzeul Marinei din Constanţa, la rândul lor făcute după stampe vechi şi descrieri ale unor cronicari. A fost lansat la apă pe 4 iulie 2004, în cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea „Anului Ştefanian”.
Odată trecute evenimentele oficiale, vasul cu pânze care a costat la vremea respectivă aproximativ 9 miliarde de lei (vechi) din bugetul Consiliului Judeţului a fost neglijat până la distrugere aproape totală. Armatorul, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, nu a ştiut să-i dea o întrebuinţare pe măsura banilor cheltuiţi, adică să-l utilizeze ca obiectiv turistic sau navă de croazieră care să aducă bani pentru buget.
După ce a stat uitat timp de un an într-o hală a fostei fabrici de conserve de peşte, Pânzarul Moldovenesc a fost expus vreo trei ani pe o schelă în faţa restaurantului „Valurile Dunării”, loc în care l-a lovit un şofer cu o maşină Ecosal şi i-a făcut o gaură în bordaj.
În ultimii 3 ani, Pânzarul a fost „cazat” în dana 6 a Şantierului Naval Damen şi arată azi aşa cum se vede în imagine, ca o epavă arsă, aproape de nerecunoscut.
În vara lui 2012 a apărut oferta Asociaţiei 3D – Dezvoltării Durabile a Dunării, care a cerut să se ocupe de navă şi a preluat-o în custodie. La aproape 2 ani de la preluarea navei, cei de la Asociaţia 3D n-au făcut nimic.

Interviu cu decanul Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, prof.dr.ing. Cătălin Fetecău :„Noi sperăm într-o reinventare a industriei în zona asta”

unnamed (2)Reporter: Acum câteva zile au avut loc evenimentele dedicate împlinirii a 60 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Mecanică din Galaţi. Cum a fost?
Cătălin Fetecău: Am fost bucuros că au venit foarte mulţi prieteni ai facultăţii noastre din cele mai importante centre universitare din ţară. Am fost deosebit de onoraţi să-l avem alături de noi pe dl prof.dr.ing. Mihai Mihăiţă, preşedintele Academiei de Ştiinţe Tehnice şi al Asociaţiei Generale a Inginerilor din România, care a girat atât salonul UGAL INVENT, în calitate de preşedinte al juriului, cât şi evenimentul deosebit din viaţa facultăţii noastre: 60 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Mecanică.
Au fost prezente, de asemenea, câteva personalităţi care, la propunerea facultăţii noastre, au devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi – vicepreşedintele Senatului Universităţii Politehnica din Bucureşti, dl Anton Hadăr, dl profesor Laurenţiu Slătineanu de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Octavian Pruteanu, de la aceeaşi universitate. Am primit, de asemenea, salutul colegilor de la Cluj, de la Facultatea de Construcţii de Maşini şi de la Facultatea de Mecanică şi Mecatronică, care n-au putut fi prezenţi la eveniment.
Un lucru deosebit a fost participarea unor absolvenţi ai facultăţii noastre, cum ar fi cazul unei absolvente a promoţiei 1984 Maşini Termice, care aflându-se la aniversarea a 30 de ani de la finalizarea studiilor, a venit din Suedia şi a fost prezentă şi la manifestarea noastră.

PROIECTUL DOLPHIN


Departamentul de Arhitectură Navală
- Cadre didactice -

prof.dr.ing. Adrian LUNNGU
prof.dr.ing. Adrian LUNGU
Curriculum vitae Europass
Funcţia:Prorector
Office:Y203
E-mail:adrian.lungu@ugal.ro
Telefon:(+40) 336 130 231
prof.dr.ing. Leonard DOMNIŞORU
prof.dr.ing. Leonard DOMNIŞORU
Curriculum vitae Europass
Funcţia:Decan
Office:Y208
E-mail:leonard.domnisoru@ugal.ro
Telefon:(+40) 336 130 233
conf.dr.ing. Mihaela AMORĂRIŢEI
conf.dr.ing. Mihaela AMORĂRIŢEI
Curriculum vitae Europass
Funcţia:Prodecan
Office:Y210
E-mail:mihaela.amoraritei@ugal.ro
Telefon: 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More